Deloskop izpostavlja: Jubilejna sezona Španskih borcev

Ljubljana, KC Španski borci. 9. 9. od 16. ure.

Objavljeno
08. september 2017 21.42
M. V.
M. V.

Zavod En-Knap bo v iztekajočem se letu in v novi sezoni zaznamoval dve obletnici: letos prvo desetletje delovanja mednarodne skupine EnKnapGroup, prihodnje leto pa 25. obletnico ustanovitve Zavoda En-Knap pod vodstvom koreografa Iztoka Kovača.

Na zavodu pravijo, da je njihovo zgodbo v tem času pomagalo spisati več kot 500 domačih in mednarodnih ustvarjalcev z različnih področij ustvarjanja. Zato bodo v prihajajoči sezoni v seriji predstav, razstav in koncertov odkrivali njihova dela, raziskali, kaj jih navdihuje in vznemirja danes, in skupaj z njimi pogledali v prihodnost.

Novo sezono bodo napovedali danes s tradicionalnim brezplačnim otvoritvenim programom, namenjenim vsem generacijam.

Poleg otroških prireditev, med katerimi bo otroška predstava Iztoka Kovača in EnKnapGroup Hud pesjan, in otroških delavnic pripravljajo plesni sprehod po Mostah, kjer bodo odkrivali ples na najbolj nenavadnih lokacijah.

Predpremierno bodo izvedli sodobni plesni performans Andante, s katerim se v Španske borce vračata Igor Urzelai in Moreno Solinas. Tu bo še Pihalna godba Bežigrad, nastopila bosta Sašo Hribar in Jure Mastnak, večer pa bo sklenila zasedba Los Hermanos muy simpaticos, ki se je po večletnem premoru leta 2014 vrnila v razširjeni zasedbi.