Deloskop izpostavlja: Mednarodni festival Plavajoči grad

Na gradu Snežnik bodo od 14. do 16. julija številne prireditve za javnost.

Objavljeno
13. julij 2016 17.29
M. V.
M. V.

Četrti mednarodni festival Plavajoči grad, ki že od 10. julija poteka na gradu Snežnik in v njegovi okolici, bo med 14. in 16. julijem kulminiral s številnimi prireditvami za javnost.

Etnoglasbeniki, scenografi, akrobati, lutkarji, plesalci in drugi umetniki so grad Snežnik z okoliškimi gozdovi v dobrem tednu spremenili v okolje več deset magičnih vizualnih prizorišč, na katerih se bo predstavilo več kot 70 skupin z vsega sveta.

Kot pravijo organizatorji, se bo na plavajočem odru, v grajskih dvoranah, na gasilskem avtomobilu, v velikih kupolah, med šepetajočimi drevesi godlo, plesalo in igralo. Na devetnajstih pravljičnih prizoriščih se bodo poleg več kot 150 koncertov zvrstile tudi številne lutkovne, gledališke, plesne in cirkuške predstave. Med njimi mnoge za najmlajšo publiko.

Vse tri dni bodo večerne prireditve na prizoriščih gradu Snežnik; danes med 18. in 24. uro, v petek in soboto med 17. in 24. uro, petkove dopoldanske prireditve so med 10. in 15. uro umestili v vas Šmarata, sobotne pa v Kozarišče.

Vse dni festivala je v festivalskem kampu mogoče tudi prenočiti.