Deloskop izpostavlja: Mednarodni festival računalniških umetnosti

Maribor, Židovski trg. Sreda, 9. 11., od 18. ure.

Objavljeno
08. november 2016 17.45
Mirka Velikonja
Mirka Velikonja

V Mariboru bo med 9. in 15. novembrom v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor potekal Mednarodni festival računalniških umetnosti, ki že 22 let spodbuja kreativno uporabo računalniške tehnologije. Tudi letos v sodelovanju s festivalom Kiblix, ki ga organizira KID Kibla.

Tema letošnjega festivala je zaupanje in skozi zaupanje grajenje mariborske intermedijske platforme. Tako so mrežo festivalskih lokacij razširili na 22 mestnih prizorišč, med katerimi so umetniške, izobraževalne in kulturne institucije.

Med drugim bo v podhodu med Glavnim in Rotovškim trgom postavljena zvočna instalacija Tonspur, v galerijah Fotostolp in Media Nox videodela in prostorske postavitve, v avli fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko delavnice z intermedijskimi umetniki, v GT22 študentske kreacije, v galeriji 0,04-0,02 m3 pa pregledna razstava festivalskih plakatov.

Med sodelujočimi bodo estonski umetnik Timo Toots, Nemec Georg Weckwerth, švicarski kolektiv SGMK ter srbsko-slovenska intermedijska umetnica Aleksandra Domanović.

Vzporedno bo v razstavišču Kibla Portal potekal program festivala Kiblix, ki bo v okviru pred mesecem dni odprte razstave na temo migracij MIG 21 gostil različne delavnice, performanse in predstavitve intermedijskih umetnikov.

Današnje odprtje festivala bodo ob 18. uri na Židovskem trgu pospremili s sprehodom po festivalskih prizoriščih. Ob 19. uri bo v Kibli sledila okrogla miza, ob 20. uri pa otvoritvena delavnica in sprejem v Caffe Bona dea.