Deloskop izpostavlja: Pripovedovalski festival Pravljice danes

Ljubljana, Cankarjev dom. Sreda, 9. 3., ob 19.30; četrtek, 10. 3., ob 19.30;  petek, 11. 3., ob 17.30, 19.30.

pon, 07.03.2016, 10:10

Danes se z delavnico Anje Štefan o pripovedovanju v muzejih začenja v Muzeju sodobne umetnosti 19. slovenski pripovedovalski festival Pravljice danes.

Pripovedovalski večeri za širšo javnost bodo v Cankarjevem domu od srede do petka in bodo ponudil pripovedovalske predstave za otroke ter večere za odrasle.

Ob osrednjem prizorišču v Štihovi dvorani bodo festivalski dogodki še v Slovenskem etnografskem muzeju in Muzeju sodobne umetnosti, spremljevalni program pa bo v Ljubljani in številnih slovenskih krajih potekal vse do konca marca.

Letos bo festival namesto tujega gosta gostil pripovedovalce različnih slovenskih pokrajin, ki bodo pripovedovali v svojih narečjih.

Sredin večer bodo namenili slovenskim ljudskim pripovedim v narečjih. Med osmimi pripovedovalci bosta tudi Ciril Horjak in Rudi Bučar.

Na četrtkovem večeru bo sedem pripovedovalcev iz različnih delov sveta pripovedovalo svoje najljubše zgodbe iz svoje domovine. Petkov dan bodo uvedle pravljice in ljudske pesmice za otroke, na večeru za odrasle pa se bodo predstavili zanimivi ljudje z različnih vetrov, vsak z zgodbo iz izročila, ki jo je za to priložnost izbral sam.

Prijavi sovražni govor