Kdo bo poslej krojil program Mesta žensk?

V Društvu za promocijo žensk v kulturi – Mestu žensk so odprli razpis za programskega vodjo festivala in društva.

Objavljeno
11. marec 2015 18.03
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si
V Društvu za promocijo žensk v kulturi - Mesto žensk, vsakoletnem organizatorju Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk, so objavili javni poziv za mesto programskega vodje festivala in društva. Izbrana (ali izbran) kandidatka (ali pač kandidat) bo svoj angažma začela (začel) s pripravo programa za leto 2016, in sicer v času objave večletnih razpisov v zadnji četrtini letošnjega leta.

Kot zapišejo v leta 1996 ustanovljenem društvu, sta njihova glavna cilja produkcija in organizacija odmevnih umetniških dogodkov, s katerimi želijo opozoriti najširšo javnost na neproporcionalno udeležbo in zastopanost žensk v umetnosti in kulturi, največji dogodek pa je organizacija vsakoletnega festivala Mesto žensk. Ob tem v drušvu organizirajo in producirajo tudi različne dogodke med letom, tako doma kot v tujini.

Kandidatkam (ali kandidatom) ponujajo pogodbeno delo v ustvarjalnem in prijetnem delovnem okolju, ki je, kot dodajo, prežeto z radostmi in bridkostmi, značilnimi za festivalski svet nevladnega sektorja. Za programsko selekcijo, koordinacijo in organizacijo med letom skrbi dve- do tričlanska redna ekipa, izvedbeno festivalsko ekipo pa sestavlja v povprečju deset ljudi: običajno samozaposlenih v kulturi, ki delajo na festivalu projektno, in prostovoljcev. Več o festivalu je dostopno na njihovi spletni strani, poziv pa bo odprt do 15. aprila.