Močnikova in Bučarjeva na čelu dveh direktoratov ministrstva za kulturo

V. d. generalne direktorice direktorata za ustvarjalnost bo Biserka Močnik, za medije Nataša Bučar.

Objavljeno
28. november 2014 13.08
LJUBLJANA SLOVENIJA 26.1.2012 MINISTRSTVO ZA KULTURO FOTO JOZE SUHADOLNIK
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA
Vlada je za v. d. generalne direktorice direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo z današnjim dnem imenovala Biserko Močnik, za v. d. generalne direktorice direktorata za medije na ministrstvu za kulturo pa je na četrtkovi seji prav tako z današnjim dnem imenovala Natašo Bučar.

Obe sta bili za ti funkciji imenovani do imenovanja generalnih direktorjev po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Močnikova, diplomirana univerzitetna sociologinja, je delovne izkušnje pridobivala kot predavateljica sociologije, kot analitik in vodja SIS za kulturo. Od leta 1996 je zaposlena na ministrstvu za kulturo. Bila je svetovalka ministra oziroma pozneje sekretarka na področju umetnosti ter Slovencev v zamejstvu in po svetu. Nazadnje je vodila sektor za umetnost v okviru direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo.

Bučarjeva je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Kot vodja filmskih projektov v Cankarjevem domu je več let vodila projekt mednarodnega filmskega festivala Liffe. Leta 2008 je v okviru programa mednarodne mreže umetniških kinematografov CICAE pridobila kvalifikacijo Young Film Theater Manager. Vodstvene izkušnje je pridobivala tudi kot direktorica Festivala slovenskega filma in kot pomočnica direktorja Filmskega sklada RS.

Od oktobra 2013 je bila zaposlena v Lutkovnem gledališču Ljubljana, kot zunanja strokovnjakinja pa prav tako od leta 2013 sodeluje v strokovnih komisijah na področju filmske umetnosti pri Slovenskem filmskem centru ter na ministrstvu za kulturo.