Muzej Georgea Lucasa bo v Los Angelesu

Lucasov muzej umetnosti pripovedi bo predvidoma stal milijardo ameriških dolarjev, datum odprtja še ni znan.
Objavljeno
11. januar 2017 15.15
George Lucas Museum
V. U., STA
V. U., STA
V Los Angelesu bodo odprli nov Lucasov muzej umetnosti pripovedi, v katerem bo na ogled kolekcija Vojne zvezd filmskega ustvarjalca Georgea Lucasa, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Datuma odprtja niso navedli.

V Lucasovem muzeju umetnosti pripovedi bo na ogled postavljena osebna zbirka umetnosti in filmskih spominkov Georgea Lucasa. V obsežni kolekciji bodo razstavljene različne umetnine, od slik Edgarja Degasa in Pierra Augusta Renoirja do originalnih risanih stripov ustvarjalca Charlesa Schultza.

Na muzejski spletni strani so zapisali, da bodo v muzeju razstavljeni tudi celuloidni trakovi z animacijami klasičnih Disneyjevih filmov in originalni model vesoljske ladje iz filmov Vojne zvezd Millennium Falcon.

Lucas bo za muzej odštel vsaj milijardo dolarjev. Ta strošek vključuje umetnine, stroške gradnje in opremo, vredno okoli 400 milijonov dolarjev, poroča časnik Los Angeles Times.

Muzej so prvotno nameravali zgraditi v Chicagu, vendar so načrt zaradi nasprotovanja skupine okoljevarstvenikov opustili.

Lucas, ki danes šteje 71 let, velja za enega najuspešnejših filmskih ustvarjalcev v ZDA. V svoji karieri je ustvaril veliko uspešnic, kot so znanstvenofantastična saga Vojna zvezd, pustolovski film Indiana Jones in klasika Ameriški grafiti.