Nagrajenka literarnega natečaja Onina zgodba 2017

Avtorica zmagovalne zgodbe je Darinka Kozinc z zgodbo Materina odločitev.

Objavljeno
18. september 2017 17.07
Uredništvo One
Uredništvo One
Ljubljana − Literarno nagrado Onino pero smo podelili že dvaindvajsetič. Avtorica tokratne zmagovalne zgodbe je Darinka Kozinc.

Danes smo v knjigarni založbe Sanje Hiša sanjajočih knjig podelili literarno nagrado za najboljšo Onino zgodbo. Natečaj je potekal že 22. leto. Letos so avtorji in avtorice pisali pod skupnim naslovom (Od)ločitev.

Izbor nominirancev je potekal pod budnim očesom Sabine Obolnar, Valentine Smej Novak in Klavdije Miko.

Žirija je izbirala med 137 literarnimi prispevki in izbrala naslednjih deset finalistk:
Alenko Koželj z zgodbo Jutro, Anjo Murovec s 600 N, Biserko Bavdek z Več kot bližina, Darinka Kozinc je napisala Materino odločitev, Faniko Požek z Nekaj kot ljubezen, Marijo Deželak in njen Ključ, Mirjam Furlan Lapanja z zgodbo Ena sama je mami, Miša Shaker je pisala zgodbo z naslovom Mrtvo srce, Natašo Jelušič z Aleksandrom in Katarino ter Sonjo Rošer z Za zmeraj.

Bralke in bralci so s poslanimi glasovnicami odločili, da je letošnja zmagovalka Darinka Kozinc z zgodbo Materina odločitev.

Za glasbeno popestritev sta poskrbela Katarina Rozman in Jan George Dravec s Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška, za sladko in okusno pogostitev pa Catering Lab.

Najlepša hvala tudi knjigarni, ki nam je prijazno odstopila prostor.