Pozor, muzejski kustosi čakajo vaša vprašanja

Sreda je znova dan za mednarodno pobudo Vprašaj kustosa. Letos sodeluje 1305 muzejev iz 53 držav.

Objavljeno
13. september 2016 12.48
Otvoritev Narodne galerije
V. U.
V. U.

Ni neumnih vprašanj, so samo tista, ki jih ne postaviš, piše v kratkem tvitu vsakoletne mednarodne pobude Vprašaj kustosa, v izvirniku Ask a curator, v kateri letos sodeluje 1305 muzejev iz 53 držav.

Torej tudi zelo lepo število muzejskih delavcev, ki pričakujejo zanimiva vprašanja. Pravi datum, ko bodo nanje odgovarjali, bo jutrišnja sreda.

Cilj pobude, ki se je na twitterju prvič pojavila leta 2010, je vzpostavitev komunikacije med muzealci in radovedneži prek družbenih omrežij. Kot zatrjujejo, je mogoče vprašati prav vse.

Iz Slovenije so se pobudi pridružili v MG+MSUM, Narodni galeriji, Muzeju novejše zgodovine Slovenije in Slovenski kinoteki v Ljubljani, Muzeju narodne osvoboditve v Mariboru in Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri, seveda pa je mogoče vprašanja poslati tudi v Louvre, Prado, Tate ali Britanski muzej. Ali v Narodno galeriji na Kajmanskih otokih, Muzej kriketa na Novi Zelandiji in Muzej islamske umetnosti v Katarju.

»Kadarkoli nam lahko postavljate vprašanja, v sredo pa bo še posebej zabavno,« napišejo, denimo, v tivolskem Muzeju novejše zgodovine Slovenije.