Upravno sodišče zadržalo odhod Damjanoviča iz SF

Kaže, da se je Damjan Damjanovič prehitro lotil pospravljanja direktorske pisarne v Slovenski filharmoniji.

Objavljeno
06. november 2017 14.24
K. R.
K. R.

Pred slabim mesecem, 19. oktobra, je na odvetniško družbo, ki zastopa direktorja javnega zavoda Slovenska filharmonija Damjana Dajmanoviča, prispel sklep o njegovi predčasni razrešitvi, določeni za 15. november 2017. Razrešil ga je kulturni minister Tone Peršak.

A kaže, da se je Damjanovič prehitro lotil pospravljanja pisarne, kakor nam je bil napovedal. Upravno sodišče je 3. novembra v sporu med Damjanovičem kot tožnikom in kulturnim ministrstvom oziroma Republiko Slovenijo kot toženo stranko prisluhnilo Damjanoviču in odločilo, da njegovo razrešitev s položaja direktorja SF, predvideno za 15. november, zadrži.

Pravzaprav je, kot je razvidno v dokumentu, prisluhnilo Damjanoviću. Pravemu? Damjanovičev priimek je tako na spletni strani SF kot v medijih pisan s č. Odločitve sodišča ni hotel komentirati, a je je zelo vesel.

Sodišče se je po besedah njegove predsednice Jasne Šegan tako odločilo, da ne bi bila kršena tožnikova pravica do učinkovitega sodnega varstva iz 23. člena Ustave RS. »Težko popravljivo škodo je zato mogoče preprečiti le z izdajo ureditvene začasne odredbe.«

Na kulturnem ministrstvu so bili v komentarju odločitve kratki: »V tem trenutku lahko povemo le toliko, da je ministrstvo za kulturo pravočasno odgovorilo na zahtevo za izdajo začasne odredbe, vendar je sodišče odgovor ministrstva očitno spregledalo. Zoper sklep upravnega sodišča je možna pritožba.«