Otto Wagner, vizionar velemestne arhitekture

Ob stoletnici smrti prva velika retrospektiva njegovega dela po 55 letih v Dunajskem muzeju.

tor, 17.04.2018, 12:00

Ko govorimo o Ottu Wagnerju (1841–1918), znamenitem dunajskem arhitektu, pri nas pogosto poudarimo, da je bil Jože Plečnik njegov najboljši učenec v generaciji, ki je končala študij leta 1898.

Kakor še trije iz množice velikanov avstrijske umetnosti na prehodu iz 19. v 20. stoletje – Gustav Klimt, Egon Schiele in Koloman Moser – je tudi Otto Wagner umrl leta 1918, zato se ob obletnici spominjamo njegovega opusa.

Največja razstava o ­Wagnerju in prva velika retrospektiva njegovega dela po 55 letih je na ogled v Dunajskem muzeju (Wien Museum) do 7. oktobra. Muzej hrani precejšnji del Wagnerjeve premične dediščine, ki velja za enega izmed največjih zakladov Dunajskega muzeja.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.

Povezane novice

Dunaj kmalu v znamenju Klimta in titanov secesije
6. december ob 15:00
Leto 2018 bo prineslo niz razstav o opusih Gustava Klimta, Egona Schieleja, Kolomana Moserja in Otta Wagnerja. Vsi so umrli leta 1918.
Prijavi sovražni govor