A + A: 22 kustosinj in le sedem umetnikov

V beneški slovenski galeriji se je iztekel tečaj za nadobudne kustosinje, rezultat bo na ogled v palači Malpiero v neposredni bližini.

Objavljeno
17. februar 2014 14.04
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si
Kar 22 kustosinj na zgolj sedmerico sodobnih umetnikov. Takšna je osnovna statistika projekta Place to Place slovenske galerije v Benetkah A + A in partnerjev, ki so mu včeraj namenili članek v znani italijanski Artribune, spletnem časopisu o umetnosti in kulturi, ki ga v naši zahodni soseski distribuirajo tudi v obliki natisnjenega brezplačnika.

Za kaj gre? Za tečaj za nadobudne kustose, ki se imenuje Tečaj kuratorskih praks in sodobnih umetnosti, letošnjega pa se je udeležilo 22 tečajnic iz vse Italije. To tudi razloži nenavadno statistiko razstave.

Končni rezultat, mednarodno razstavo Place to Place, sta podprli znana fundacija Bevilacqua La Masa in Officina delle Zattere, od danes do 22. februarja pa bo dostopen v Palači Malipiero ob beneškem Velikem kanalu.

Na razstavi bodo sodelovali domačini in avtorji iz mednarodnega prostora (iz Španije, Albanije in Litve): Guerrilla Spam, Dritan Hyska, Ryts Monet, Margherita Morgantin, Alice Pedroletti, Agne Raceviciute in Pablo Valbuena, njen naslov pa odseva vprašanje identitete prostorov, obravnavane z individualnih in kolektivnih perspektiv. Ob tej temi bodo sicer instalacije, fotografije, tiski, videodela in dela s področja street arta odpirali tudi niz drugih sodobnih vprašanj.