Jure Matoz bo razstavljal v Prulčku

Fotograf, prepoznaven po beleženju glasbenih dogodkov, napoveduje prvo samostojno predstavitev na razstavi.

Objavljeno
13. februar 2014 12.47
Posodobljeno
15. februar 2014 11.00
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

To nedeljo, 16. februarja, bo v okviru celodnevnega Bazarja uporabnih umetnosti v lokalu Prulček na ljubljanskem naslovu Prijateljeva 2 dostopna tudi umetnost fotografije. Tisto njeno področje, ki je nedvomno uporabno pri beleženju dogajanja na glasbenih odrih.

V tem lokalu bodo ob 20. uri odprli prvo samostojno razstavo Jureta Matoza, fotografa, ki je najbolj prepoznaven prav po fotografiranju glasbenih dogodkov. Doslej se je predstavil le na dveh skupinskih razstavah. Na projektu Postajam kreativen v ljubljanskih Španskih borcih in na razstavi Društva mladih oblikovalcev in umetnikov (DOUM) v ljubljanski Centralni postaji.

Jure Matoz je tudi sodelavec Dela, za katerega je med drugim ustvaril dve seriji reportažne fotografije.

Tako se je predlani z zasavsko skupino Orlek odpravil na njeno turnejo po Južni Ameriki (Brazilija, Urugvaj, Argentina), nedavno pa je na rock'n'roll ekskurzije pospremil zasedbo Sausages.

Je tudi uradni fotograf amaterske Mixed Martial Arts lige, prav tako ima obilico izkušenj kot uradni fotograf različnih družabnih dogodkov.

Program Bazarja uporabnih umetnosti je sicer veliko širši in se bo že dopoldan, ob 10. uri, začel s poslikavo obrazov za otroke in odrasle ter z ustvarjalnico figuric iz slanega testa za otroke (gnetenja sicer tudi odraslim ne bodo preprečili). Ob 13. uri bo na vrsti delavnica Fine Feeling - Skvačkaj si sam, ob 15. uri pa še Tonny Prav: risanje portretov.

Odprtju Matozove razstave bo ob 21. uri sledil še koncert skupine BOOBjail, napovedane kot »All-girl blues band from Slovenia«.