Rihanna tokrat kot gola Meduza

Lady Gaga gola pred Jeffom Koonsom, Rihanna brez vsega pred Damienom Hirstom. Če si gol pred najdražjimi umetniki na svetu, ne moreš izpasti ceneno.

Objavljeno
30. oktober 2013 12.57
US-74304185
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Lady Gaga, ki se je že v videu z »metodo Abramović« predstavila brez krpice na sebi, je pravkar aktualna še z ovitkom svojega novega cedeja Artpop, za katerega je gotovo veliko več plačala njenemu avtorju kot za kostum, uporabljen na njem.

Avtor ovitka je Jeff Koons, ki si jo je na njem zamislil odeto v tako rekoč isto »oblačilo«, v kakršnem je prišla na svet, in jo postavil v svoj zloščen kič kričečih barv.

Sedaj je na sceno stopila še Rihanna, ki se je slekla pred Damienom Hirstom, rezultat tega srečanja pa bo krasil naslovnico britanske revije CQ.

Pri GQ so zaradi te serije fotografij, s katero beležijo 25-letnico izhajanja, gotovo globoko segli v žep, Hirst pa se je na njej Rihanne lotil kot gole Meduze s pričesko iz kač in še kako večjo kačo, ki jo tako rekoč goji v nedrjih.

Če bi se radi srečali s pogledi lepe Rihanne in - kot se za srečanje z Meduzo spodobi - okameneli, kliknite semkaj!

Zvezdnice rade pozirajo najdražjim in medijsko najbolj razvpitim protagonistom vizualnega ozvezdja, a tudi ti za lastno promocijo potrebujejo slavo portretirank.

Koons je resda v pričakovanju dražbe pri Christie'su v New Yorku, kjer bi lahko 12. novembra uradno postal najdražji še živeči umetnik na svetu, a so pred dobrim tednom, ko se je iztekel osrednji londonski sejem sodobne umetnosti Frieze, poročali, da so ostala vsa njegova dela v ponudbi Larryja Gagosiana, najvplivnejšega galerista na svetu, neprodana. Tudi na minuli teden objavljeni letošnji lestvici stotih najvplivnejših protagonistov globalne umetniške scene revije ArtReview je šele na 58. mestu, na tej pa Hirsta, vizualnega ustvarjalca in podjetnika, ki je lani z retrospektivo v Tate Modern sicer rušil rekorde obiska, a postaja vse hvaležnejša tarča kritikov, sploh ni.

Rihanne sicer ni fotografiral Hirst - bil je »le« umetniški direktor -, ampak perujski modni fotograf Mariano Vivanco.