Slovenski paviljon v Benetkah si je ogledalo 125.500 obiskovalcev

Mednarodni likovni bienale v Benetkah v svoji 54. izdaji še poteka, slovenska udeležba na njem pa se je zaključila.

Objavljeno
04. november 2011 09.19
Posodobljeno
04. november 2011 09.27
Paviljon ZDA na beneškem bienalu
T. L., Delo.si
T. L., Delo.si
Kljub predčasnemu zaključku je bil obisk slovenskega paviljona dober. Kot so sporočili iz Galerije A+A, ki je prevzela vlogo paviljona, si je razstavo kiparja Mirka Bratuše Grelci za vroče občutke ogledalo 125.500 obiskovalcev, poroča STA.

Galerija je v petih mesecih med tednom naštela približno od 400 do 500 obiskovalcev, na koncu tedna pa od 700 do 800 obiskovalcev. Slovenski paviljon si je ogledalo 125.500 obiskovalcev, med katerimi je bilo veliko likovnih kritikov, novinarjev in predstavnikov številnih muzejev, galerij in zbirk. »Glede zanimanja javnosti za predstavljen Bratušev projekt, za galerijo in sploh za našo dejavnost smo več kot zadovoljni,« so zapisali v galeriji.

Strateška točka paviljona v samem središču mesta in blizu ustanove Pianault, različne kulturne dejavnosti, ki jih v galeriji organizirajo ob sicer kontinuirani kvalitetni razstavni dejavnosti, ki poteka čez vse leto, ter prepoznaven mednarodni program so po mnenju organizatorja slovenske predstavitve dejavniki, ki so pogojevali večji obisk razstavišča tudi v času beneškega bienala.

Primerjava dnevnega obiska s sosednjimi in najbližjimi paviljoni držav Estonije, Črne Gore in Luksemburga je pokazala, da je bil ta v slovenskem paviljonu stoodstotno večji.

Slovenska udeležba na 54. beneškem bienalu se je zaključila mesec dni prej, kot sam bienale. Bratuševa razstava je bila na ogled do 30. oktobra, bienale pa bo trajal do 27. novembra.