Stripburger in print na festivalu v Malmöju

V sklopu stripovskega festivala Altcom 2012: No Borders na Švedskem bodo razstavili pregled Stripburgerjevih podvigov.

Objavljeno
05. november 2012 15.03
T. L., Delo.si
T. L., Delo.si
Malmö - V sklopu stripovskega festivala Altcom 2012: No Borders v švedskem Malmöju bodo 8. novembra odprli razstavo Stripburgerjevih tiskovin Stripburger in print. S postavitvijo skušajo pri reviji Stripburger prikazati predvsem raznolike možnosti uporabe različnih grafičnih tehnik. Pripravljata jo urednika in striparja Kaja Avberšek in Domen Finžgar, piše STA.

Razstava Stripburger in print je zasnovana kot pregled Stripburgerjevih podvigov izven ustaljenih »offset« grafik. Revija se namreč redno spogleduje tudi s sitotiskom in drugimi oblikami tiska. Med drugim bodo na razstavi na ogled posterji iz projekta Pozdravi iz Striponije, medene panjske končnice iz projekta Honey Talks, razstava Stripburgerjevih naslovnic in kolekcija mini stripovskih knjižic Miniburger.

Obiskovalec postavitve bo, kot so zapisali pri Stripburgerju, skozi množico idej lahko sledil razvoju in raznolikosti produkcije revije. Razstava, ki bo vključevala tako dela slovenskih kot tujih avtorjev, ki so sodelovali s Stripburgerjem, bo na ogled do 30. novembra.

Festival Altcom 2012: No Borders se je v Malmöju začel 27. oktobra. Poleg švedskih stripovskih avtorjev na njem predstavljajo tudi kulturo stripa v Srbiji in Sloveniji ter na Hrvaškem in Portugalskem.