Začetek festivala Slovenia Press Photo

Festival novinarske in dokumentarne fotografije bo otvorila razstava Bosna 1992-1995.

Objavljeno
04. marec 2013 17.47
T. C., Delo.si, STA
T. C., Delo.si, STA
Ljubljana - V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) se bo danes zvečer z odprtjem razstave Bosna 1992-1995 začel festival novinarske in dokumentarne fotografije Slovenia Press Photo 2013. Na razstavi bodo na ogled fotografije fotoreporterjev, ki so poročali o vojni na Balkanu. Svoje delo je prispevalo več kot 50 fotografov, med njimi Chris Morris, James Nachtwey, Enric Marti, Tom Stoddart in Jon Jones.

Pred odprtjem razstave bo ob 18. uri potekala okrogla miza, ki se je bodo udeležili priznani fotoreporterji, so sporočili organizatorji, Zavod za promocijo fotografije SPP.

V sklopu festivala, ki bo potekal do 31. marca, so tudi letos pripravili natečaj najboljših fotoreporterskih dosežkov na področju novinarske fotografije. Natečaj je namenjen vsem profesionalnim in zahtevnim amaterskim fotografom.

Odprtje razstave izbranih fotografij, ki nudi pregled najboljših fotografij preteklega leta, bo v četrtek, 7. marca, ob 20. uri v MAO.

Najboljša dela bo izbrala žirija mednarodnih priznanih strokovnjakov s področij fotožurnalizma in fotografije, ki jo sestavljajo Jone Jones (The Sunday Times Magazine), Moises Saman (MAGNUM photos), Gali Tibbon (AFT Jeruzalem) in Odd Andersen (AFT Berlin).