Babilonski stolp, zgrajen iz tisočev golih teles

Italijanski fotograf Angelo Musco bo v Bruslju predstavil podobo svojevrstne nadrealistične zgradbe iz golih teles, v katero je vložil štiri leta dela.

Objavljeno
26. september 2016 15.58
V. U.
V. U.

Delo 43-letnega Angela Musca, italijanskega fotografa, ki se je formiral daleč od rojstnega Neaplja, v ZDA, na prvi pogled spominja na delo njegovega kolega Spencerja Tunicka, znanega po fotografiranju množičnih prizorov z golimi telesi v najrazličnejših okoljih.

Tudi sam je ustvaril na tisoče podob golih ljudi, a zatem njihove posnetke s postprodukcijo spremeni in poveže v svojevrstne nadrealistične, sanjske podobe.

Ena takšnih bo doživela premiero v kulturnem centru Maison Particulière v Bruslju, v katerem bodo 6. oktobra odprli njegovo razstavo z naslovom Od tod do večnosti (From here to eternity). Naslovil jo je Svetišče (Sanctuary), prinaša pa podobo velikanskega Babilonskega stolpa, zgrajenega iz tisočev teles v vlogi arhitekturnih elementov, lokov, stebrov ali opek ...

Delo, ki mu je posvetil zadnja štiri leta dela – od avdicij, prek fotografiranj v New Yorku, Buenos Airesu, Londonu, Berlinu in Naplju – v širino meri kar dvanajst metrov, v Bruslju pa bo stolp za začetek vendarle predstavil v nekaj manjšem merilu.