Deloskop izpostavlja: Aleksij Kobal in novi člani DLUSP

Ajdovščina, 24. 3.: Lokarjeva galerija ob 18.30; Pilonova galerija ob 19. uri.

Objavljeno
23. marec 2017 16.53
M. V.
M. V.

V Ajdovščini bodo nocoj odprli dve razstavi. V Lokarjevi galeriji se bodo ob 18.30 predstavili štirje novi člani Društva likovnih umetnikov Severne Primorske (DLUSO), v Pilonovi galeriji pa bodo ob 19. uri odprli samostojno razstavo del Aleksija Kobala.

Ta sodi v sklop predstavitev slikarja, lanskega nagrajenca Prešernovega sklada, ki se predstavlja z najnovejšim ciklom Barvna stran teme. Ob Pilonovi galeriji je del njegovega slikarskega opusa pod kuratorsko taktirko Andreja Medveda že gostila Galerija Equrna v Ljubljani, sledila pa bo še Galerija Loža v Kopru.V Pilonovi galeriji bo na ogled do 7. 5., spremljala pa jo bosta otroška delavnica (25. 3., ob 16. uri in vodstvo Andreja Medveda v nedeljo, 26. 3., ob 17. uri.

V Lokarjevi galeriji se bodo na razstavi Mozaik 2017 predstavili Julijana Božič, Enej Gala, Ana Maraž in Natalia Mikhaylina.

Ajdovska slikarka Julijana Božič je diplomantka slikarstva na ALUO, ki pretežno ustvarja na področju ilustracije.

V Ljubljani rojeni Enej Gala je diplomant beneške akademije lepih umetnosti, kjer je tudi magistriral. Živi med Novo Gorico, Benetkami in Torinom ter ustvarja na področju slikarstva, kiparstva in prostorske instalacije.

Ana Maraž iz Šempetra pri Novi Gorici je diplomantka likovne vzgoje na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Ustvarja v poljih risbe in ilustracije, občasno pa prehaja tudi na področje oblikovanja.

V Moskvi rojena in v Črničah živeča Natalia Mikhaylina je končala High British School of Art and Design. Navdih za svoja dela išče v naravi.

Razstava bo na ogled do 14. 4.