Deloskop izpostavlja: Druga eksplozija – 90. leta

Ljubljana, Narodni muzej Slovenije – Metelkova. 11. 1., ob 17. in 18. uri.

Objavljeno
09. januar 2017 19.19

Po razstavi Druga eksplozija – 90. leta napovedujejo več vodstev: danes bodo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova vodili Tadej Pogačar in Dejan Habicht (ob 17. uri) ter Nina Skumavc (ob 18. uri). V četrtek, 12. 1., ob 18. uri bo v Galeriji Škuc vodil Vladimir Vidmar, v petek, 13. 1., ob 18. uri pa bosta po razstavi v Galeriji P74 vodila Nina Skumavc in Iza Pevec.

Razstava Druga eksplozija – 90. leta predstavlja radikalne prakse vizualne umetnosti devetdesetih v Sloveniji. Večletni razstavni in izobraževalni projekt, ki je nastal v sodelovanju Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. in Koroške galerije likovnih umetnosti, predstavlja koncepte, objekte, skulpture, instalacije, video dela, spletne projekte, fotografije, zvočne projekte, knjige in časopise umetnika ter tiskovine različnih avtorjev.

Med njimi razstavljajo Jože Barši, Vuk Ćosić, Maja Licul, Marko Peljhan, Alenka Pirman, Tadej Pogačar idr.

Ljubljanski del razstave je na ogled v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova (do 15. 2.), v Centru in Galeriji P74 (do 15. 1.) in v Galeriji Škuc (do 20. 1.).

Razstavo bo v Centru in galeriji P74 v sredo, 11. 1., ob 18. uri spremljala predstavitev istoimenskega kataloga. Sodelovali bodo Božo Repe, Tadej Pogačar, Barbara Sterle Vurnik in Dejan Habicht.

Drugi del razstave je na ogled v Slovenj Gradcu, in sicer v Koroškem pokrajinskem muzeju (do 12. 2.).