Deloskop izpostavlja: Festival Future Architecture

Ljubljana, Muzej za arhitekturo in druga prizorišča. Od 20. do 30. 9.

Objavljeno
19. september 2017 21.48
M. V.
M. V.

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) napoveduje med 20. in 30. septembrom Festival Future Architecture, s katerim bodo zaokrožili dve leti delovanja istoimenske arhitekturne evropske platforme.

Njen osrednji cilj je iskanje novih idej in mreženje, zato bo festival ponudil predavanja, dva spremljevalna simpozija, delavnice in druge dogodke. Med drugim bo MAO predstavil slovenski paviljon za 16. mednarodno razstavo arhitekture La Bienalle di Venezia 2018 ter katalog BIO25 Daleč, tako blizu. Predstavili se bodo tudi obetavni ustvarjalci s pozivov za ideje platforme.

Med festivalom bodo v Ljubljani gostovali mednarodno priznani ustvarjalci na področju arhitekture, oblikovanja in humanistične misli, med njimi nemški futurolog Ludwig Engel, urednik platforme ArchDaily James Taylor-Foster, ustanovitelj internetne platforme Are.na Charles Broskoski, švedski filozof Sven-Olov Wallenstein in drugi, sodelovali pa bodo tudi vidni slovenski mladi arhitekti in ustvarjalci, kot sta Miloš Kosec in Anja Humljan ter filozof Mladen Dolar, ki bo sodeloval na simpoziju društva Igorja Zabela O oblasti v arhitekturi. V okviru festivala bosta potekali delavnica Urbane joge po Plečnikovi arhitekturi ter delavnica razvijanja bioplastike iz odpadnega škroba.

Danes si je v okolici gradu Fužine mogoče ogledati mikro instalacije Skupni prostori, v gradu pa razstavo Simbiocen. Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo pa organizira pogovor s Sven-Olovom Wallensteinom, enim vodilnih filozofov arhitekture v Trubarjevi hiši literature, nocoj ob 18. uri.