Deloskop izpostavlja: Fotopub

Novo mesto bo med 1. in 6. avgustom ponovno v znamenju Fotopuba.

Objavljeno
29. julij 2016 19.44
M. V.
M. V.

V Novem mestu bo najnovejša edicija festivala Fotopub potekala na različnih lokacijah mestnega jedra med 1. in 6. avgustom. Festival bodo zaznamovala odprtja šestih skupinskih razstav mladih mednarodnih avtorjev s področja sodobne fotografije, ki jih bodo zvečer nadgradile projekcije del sodelujočih avtorjev, dopolnjene z glasbenim programom.

Zadnje tri dni festivala bo potekal tudi Fotopub Portfolio Review (pregled portfeljev) s knjižnim sejmom in simpoziji, ki bodo na neki način osrednji in hkrati sklepni dogodki letošnjega festivala.

Letos se bo predstavilo dvajset umetnikov ter umetniških kolektivov iz osemnajstih držav. Ob lastnih razstavah bodo gostili še dve razstavi festivalskih partnerskih organizacij Docking Station iz Nizozemske in galerije Metronom iz Italije ter razstavo mednarodnega fotografskega festivala Organ Vida iz Zagreba.

Na nocojšnjem odprtju festivala v Knjižnici Mirana Jarca ob 19.30 bodo fotografije po izboru kuratorice Elaine Tam razstavili Oliver Hickmet, kolektiv Noot.club, Liga Spunde, Jack West in Juan de Porras Isla. V klubu LokalPatriot bo ob 21. uri sledila še predstavitev avtorjev.

Vse dni festivala bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz iz Ljubljane v Novo mesto.