Deloskop izpostavlja: Lumen 2017

Škofja Loka, Sokolski dom. 6. 6., ob 19. uri.

Objavljeno
05. junij 2017 18.44
M. V.
M. V.

Škofjeloški Foto klub Anton Ažbe je v sodelovanju z občino Škofja Loka letos že devetič pripravil mednarodno fotografsko razstavo Lumen.

Na povabilo se je odzvalo 254 fotografinj in fotografov iz 38 držav. Tričlanska mednarodna strokovna žirija je ocenila 2006 fotografij na temi svetloba (lumen), šport in na prosto temo ter najboljša dela nagradila.

Med nagrajenci so tudi slovenski avtorji, najuspešnejši fotograf v vseh treh kategorijah je britanski avtor David Byrne. Sicer pa so prve nagrade osvojili italijanski fotograf Antonio Persano v kategoriji svetloba, Avstrijec Alojz Bernkopf s fotografijo na temo šport, v prosti temi pa je bila najboljša grška avtorica Mina Trikali.

Na sklepni prireditvi v Sokolskem domu nocoj ob 19. uri napovedujejo projekcijo najboljših del, podelitev nagrad in odprtje razstave. Hkrati bodo odprli tudi posebno razstavo, posvečeno lani preminulima članoma kluba Mirku Kambiču in Petru Pokornu.

Ob razstavi bo izšel katalog, večer pa bo z avtorsko glasbo dopolnil glasbenik in fotograf Lado Jakša.

Razstava poteka pod pokroviteljstvi Mednarodne zveze za fotografsko umetnost (FIAP), Fotografske unije (GPU) in Fotografske zveze Slovenije (FZS).