Deloskop izpostavlja: Mesec oblikovanja Ljubljana

Ljubljana, Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska 123. Odprtje v torek, 18. 10., ob 20. uri.

Objavljeno
17. oktober 2016 21.03
M. V.
M. V.

Zavod Big organizira med 18. oktobrom in 18. novembrom festival Mesec oblikovanja, ki bo letos osredotočen na kreativni turizem s poudarkom na prepletanju turizma in lesarstva, nadgrajenega z dobrim oblikovanjem.

Tako bo Mesto oblikovanja Slovenija (nekdanja tiskarna Mladinske knjige na Dunajski 123) postalo srečališče strokovnjakov, ustvarjalcev in zainteresirane javnosti na razstavah, forumih, kontaktnih mizah ipd. Osrednje festivalske teme bodo lesarstvo in turizem, arhitektura in oblikovanje ter kultura in kulturne industrije.

Festival bodo odprli nocoj ob 20. uri s slavnostno podelitvijo oblikovalskih nagrad: mednarodne nagrade znamke in znamenja ter slovenskih nagrad za oblikovanje.

Ob 21. uri bo sledilo odprtje petih razstav. Razstava Bonboni izpostavlja deset kreativno zasnovanih turističnih sob, Znamke in znamenja predstavlja mednarodni izbor izvirnih in kakovostno oblikovanih izdelkov s področja produktnega in modnega oblikovanja. Razstavo Vinopeke sestavljajo trije objekti iz kartona, ki so jih zasnovali študenti arhitekture, Akademije pa prinaša dela štirih slovenskih akademij in fakultet s področja oblikovanja in arhitekture. Nocojšnji sklop zaključuje razstava kakovostno prenovljenih tradicionalnih podeželskih hiš.

Med zanimivejšimi dogodki bo še oblikovalsko-kulinarično tekmovanje Oblikovalska okuševalnica, ki bo 9. novembra ponudila preplet kulinarike z oblikovanjem izdelka in ambienta. Podroben program na www.mesecoblikovanja.com