Deloskop izpostavlja: Moskovski cirkus na ledu

Maribor, dvorana Tabor, 20. 1., ob 19. uri; Ljubljana, Hala Tivoli, 21. 1., ob 15. in 19. uri: Koper, Arena Bonifika, 22. 1., ob 19. uri.

Objavljeno
19. januar 2018 18.02
M. V.
M. V.

Moskovski cirkus na ledu Natalije Abramove bo tradicionalno novoletno evropsko turnejo končal v Sloveniji. Danes ob 19. uri bodo nastopili v Mariboru v dvorani Tabor, v nedeljo, 21. januarja, ob 15. in 19. uri v ljubljanski Hali Tivoli, v ponedeljek, 22. januarja, ob 19. uri pa v koprski Areni Bonifika.

Na ledu delujočo cirkuško ekipo je leta 1964 ustanovil A. G. Arnold, najbolj priznani cirkuški in estradni režiser sovjetske dobe. Z bogatimi izkušnjami s področja cirkusa, filma, baleta na ledu in estradnih nastopov je povezal cirkuške artiste, drsalce, koreografe, scenografe in druge umetnike v cirkuški kolektiv, ki uspešno nastopa doma in v tujini že več kot 50 let.

Moskovski cirkus na ledu velja za začetnika tega žanra, ki še vedno postavlja standarde na tem področju. Za vsako turnejo pripravijo na drsalkah nov sklop akrobatskih točk, klovnovskih vragolij in baletnih koreografij, ki jih s pisanimi kostumi in svetlobnimi učinki povežejo v pravljično cirkuško predstavo.