Deloskop izpostavlja: This is Today

Mestna galerija Piran in Razstavišče Monfort Portorož. Sreda, 19. 10., ob 18. uri.

Objavljeno
18. oktober 2016 17.57
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
M. V.
M. V.

Obalne Galerije Piran in beneška Galerija AplusA napovedujejo odprtje skupinske razstave This is Today nocoj ob 18. uri v Mestni galeriji Piran in v razstavišču Monfort v Portorožu.

Razstavljali bodo Paola Angelini, Thomas Braida, Fabio De Meo, Nebojša Despotović, Enej Gala, Paolo Gonzato, Andrea Grotto, Kensuke Koike, Silvia Mariotti, Valerio Nicolai, Luka Širok, Kristian Sturi, Aleksander Velišček, Špela Volčič in Ivan Žerjal.

Gre za dela mladih, predvsem italijanskih in slovenskih vizualnih ustvarjalcev, ki so se formirali v Benetkah in ustvarjajo v različnih umetnostnih zvrsteh.

Kot pravijo v Obalnih galerijah, razstava prvič na tujem prikazuje izjemno umetniško vrenje v Benetkah, mestu, ki je bilo stoletja talilni lonec kultur in se je v njem prepletala umetniška tradicija italijanskega »novecenta« z nemško, avstrijsko in svetovljansko dediščino bližnjega evropskega vzhoda.

Danes imajo veliko vlogo spodbujevalcev te ustvarjalne energije ustanove Akademija lepih umetnosti, oddelek za vizualne umetnosti beneške univerze IUAV in delavnice Fundacije Bevilacqua La Masa.