Deloskop izpostavlja: Top lokacija fotografa Jake Babnika

Tam-Tamova ulična galerija na Vegovi ulici v Ljubljani. Odprtje ob 17. uri.

Objavljeno
08. avgust 2017 18.43
V. U.
V. U.

Če na področju kakovostnih javnih spomenikov v Sloveniji vztraja suša, to ne velja za krašenje vedno novih in novih slovenskih cestnih krožišč.

Val njihovih gradenj je v slovenski prometni in kulturni krajini vzpostavil nov tip prostora, top lokacijo in tarčo za poglede, kjer te utegnejo presenetiti bronasti konjički, ladjice, železniške tračnice, kak moped ali celo mamut.

Slovenska domišljija je dobila krila, v tovrstno folkloro stereotipiziranja identitete in podob naših krajev ter izražanja domačijske miselnosti pa je objektiv usmeril vsestranski fotograf, filmski ustvarjalec in urednik Jaka Babnik, ki je bil v preteklosti iz programov razstavišč znan predvsem po projektih Mi smo psi! (We Are Dogs!) ali podobno topografskih Jebodromu in Sveti deželi (Holy Land).

Tokrat se bo s serijo Top lokacija predstavil na prostem, na Tam-Tamovi ulični galeriji na Vegovi ulici v Ljubljani. Odprtje bo ob 17. uri, soorganizator pa je Mednarodni grafični likovni center, kjer so Babnikov najnovejši fotografsko-dokumentarni projekt umestili v okvir širšega projekta Pazi, sveža grafika!.