Erotika, nad katero so se nekoč zgražali

Razstava Ivana Meštrovića: V Cankarjevem domu na ogled dela velikega hrvaškega kiparja na temo telesne strasti.

sre, 14.02.2018, 12:00

Hrvaški kipar Ivan Meštrović (1883–1962) je eden najbolj cenjenih umetnikov z območja Jugoslavije, ki se je hitro uveljavil tudi v svetu.

Ogled ene od pogostih tem njegovega ustvarjanja, golote in erotike, nam od sinoči ponuja razstava v Galeriji Cankarjevega doma.

Na razstavi Ivan Meštrović, telesnost in erotika v kiparstvu je na ogled približno 50 del, kipov in risb, ki so nastali v obdobju od leta 1903, ko je Meštrović sodeloval na Dunaju na razstavi Združenja umetnikov Avstrije, do leta 1946.

Že leto zatem je na povabilo ameriške akademije znanosti in umetnosti razstavljal v newyorškem Metropolitanskem muzeju in od takrat do konca življenja, 16 let, ostal v ZDA, kjer so v več mestih njegove skulpture.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor