Lov na nagrado OHO za leto 2016 odprt

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. v sodelovanju z ameriškima partnerjema znova razpisuje nagrado za umetnike do 35 leta starosti.
Objavljeno
13. januar 2016 14.18
Galerija P74

V ljubljanskem Zavodu P.A.R.A.S.I.T.E. so znova objavili razpis za tradicionalno nagrado, poimenovano po tukajšnji konceptualistični skupini OHO, s katero nagrajujejo dosežke umetnikov v starosti do 35 let.

Tokrat lahko za to odmevno nagrado, ki jo bodo v sodelovanju z organizacijama Foundation for Civil Society in Trust for Mutual Understanding iz New Yorka podelili že enajstič, konkurirajo vsi, ki imajo na osebnih izkaznicah zapisano letnico rojstva 1981 ali kasnejšo, prijavljena dela pa ne smejo biti starejša od dveh let.

Nagrada ostaja enaka, kar pomeni, da prejemnika čakajo spoznavanje sveta onkraj Atlantika – dvomesečno umetniško rezidenčno bivanje v Residency Unlimited v New Yorku –, samostojna razstava v Ljubljani in odkup dela, kot vselej pa bodo pred končno odločitvijo na razstavi najprej predstavili četverico kandidatov zanjo.

Skupna razstava finalistov, ki bodo prepričali mednarodno žirijo, bo na ogled maja, in sicer prvič v dosedanji zgodovini podeljevanja nagrade izven prestolnice. Napovedujejo jo v Umetnostni galeriji Maribor.

Na natečaj lahko umetniki prijavijo dela v medijih slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa, novih medijev in performansa, medtem ko dela s področja uporabnih umetnosti, oblikovanja, gledališča in filma ne morejo konkurirati. Natečaj je odprt do 13. marca.