»Močan, prej ustvarjen za rokoborbo kot za čopič«

Albert Sirk: V Narodni galeriji razstava umetnika, ki je rad slikal morje, življenje ob njem in marine.

pon, 17.04.2017, 09:00

Alberta Sirka poznajo predvsem tisti, ki imajo radi slike z morskimi motivi. Ljubitelji teh motivov in tisti, ki bi ga radi bolje spoznali, lahko pridejo na svoj račun v Narodni galeriji, kjer so ob 130-letnici slikarjevega rojstva pripravili pregledno razstavo.

Razstavljenih je 71 del iz slikarjevega 40-letnega ustvarjalnega obdobja, poleg marin in obmorskih pejsažev tudi tihožitja in portreti. Nostalgiki se bodo razveselili ilustracij za knjigo Toneta Seliškarja Bratovščina Sinjega galeba.

Alberta Sirka (1887–1947) bolje poznajo v zamejstvu, kjer je bil do 42. leta starosti njegov dom. Rodil se je v Sv. Križu nad Tržaškim zalivom, bil je zaveden Slovenec in leta 1929 je moral zaradi fašizma Italijo zapustiti.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.

Povezane novice

Morski volk, ki je bil vedno na obrobju
18. januar ob 21:00
Albert Sirk: Milček Komelj ga predstavlja kot prvega in najdoslednješega slovenskega marinista.
Prijavi sovražni govor