Na situ za nagrado skupine OHO še pet finalistov

Za nagrado se bodo potegovali Tia Avsec, Boris Beja, Lenka Đorojević in Matej Stupica ter Ana Legčević.

Objavljeno
25. marec 2015 14.11
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si
V ljubljanskem Centru in Galeriji P74 so obelodanili imena nominirancev za nagrado skupine OHO, namenjeno mladim vizualnim umetnikom v Sloveniji, ki jo bodo v mednarodnem partnerstvu z ustanovama Foundation for Civil Society in Trust for Mutual Understanding v New Yorku ter sponzorjem KD Groupom letos podelili že desetič.

Nagradno komisijo, v kateri je bil ob domačinkah Alenki Gregorič in Nini Skumavc še hrvaški umetnik Goran Trbuljak, so letos prepričali Tia Avsec, Boris Beja, Lenka Đorojević in Matej Stupica ter Ana Legčević.

Ti se bodo na začetku maja v vlogi nominirancev z novim oziroma še nerazstavljenim delom in kratko izjavo predstavili v Centru in Galeriji P74, nakar bo komisija izbrala zmagovalca.

Pri nagradi sicer ni sprememb. Njen prejemnik bo znova deležen šesttedenske umetniške rezidence in bivanja v New Yorku, samostojne razstave v Ljubljani v prihodnjem letu in odkupa svojega umetniškega dela. Dosedanji nagrajenci so Staš Kleindienst, Sašo Sedlaček, Luiza Margan in Miha Presker, Mladen Stropnik, Ana Žigon, Maja Hodošček, tandem Beli Sladoled, Tomaž Furlan in Veli Silver.