Z Lilo Prap pod oblaki

Priznana ilustratorka se ob Gorazdu Tratniku predstavlja še s fotografijo.

Objavljeno
17. februar 2017 12.08
Lila Prap Gorazd Tratnik
Brane Piano
Brane Piano
Celje − V celjski Galeriji AQ je že nekaj časa odprta razstava Dva pogleda, v petek, 17, februarja, ob osmih zvečer pa na osebno vodstvo po razstavi vabijo oba avtorja Lila Prap in Gorazd Tratnik ter slikar Bori Zupančič.

Lastnik galerije Robert Hutinski pravi, da še eno vodstvo po razstavi pripravljajo, ker je bil že otvoritveni nagovor Borija Zupančiča ter njegov pogovor z avtorjema zanimiv, zaradi gneče pa ga mnogim ni uspelo slišati, nekaterim pa si doslej razstave še ni uspelo ogledati.

Lila Prap in Gorazd Tratnik sta na razstavo Dva pogleda postavila svoje barvne fotografije neba z lepimi oblaki. Tratnik jih je posnel že leta 2005. Lila Prap, sicer doma in v tujini znana avtorica otroških slikanic in ena najbolj v tujini objavljanih slovenskih umetnic, pa razstavlja kasneje nastale fotografije, vse posnete po letu 2009. Na njenih fotografijah je modro nebo prepredeno s sledmi reaktivnih letal, po njenem upravičeno imenovanimi chemtraili, saj naj bi »neznani storilci« z dodajanjem kemikalij v letalsko gorivo »spreminjali podnebje in zastrupljali planet«.

Bori Zupančič napoveduje, da bo v pogovoru z avtorjema razložil, zakaj mora biti konec koncev nebo vendarle rdeče, in ne modro.