Tabov kupec bo proizvodnjo ohranil

Po večdnevnem molku je uprava potrdila pogovore z južnoafriško družbo Metair, a posel še ni uradno sklenjen.
Fotografija: Tovarna akumulatorskih baterij, TAB, v Mežici. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Tovarna akumulatorskih baterij, TAB, v Mežici. FOTO: Tadej Regent/Delo

Mežica – »Pogovori o strateškem povezovanju z družbo Metair iz Johannesburga so v začetni fazi in trenutno glede tega ni sprejeta nobena končna odločitev,« so sporočili iz Tovarne akumulatorskih baterij Tab v Mežici.

V sporočilu za javnost, ki ga je podpisal direktor družbe Bogomir Auprih so pojasnili, da so v postopku iskanja dolgoročnih razvojnih priložnosti začeli pogovore z družbo Metair o potencialnem strateškem povezovanju, ki bo »operativno« najverjetneje izvedeno s prodajo večine delnic družbe Tab družbi Metair.



Auprih pravi, da so pogovori o strateškem povezovanju v začetni fazi: »Za uspešno izvedbo prodaje morajo biti med drugim izpolnjeni še določeni pogoji, kot so uspešen zaključek skrbnega pregleda s strani družbe Metair in uskladitev končnih pogojev transakcije med družbo Metair in delničarji družbe Tab. V primeru realizacije nameravane transakcije ta ne bo izvedena pred četrtim kvartalom 2018«.

V Tabu ocenjujejo, da jim bo skupni nastop z družbo Metair olajšal soočenje s prihodnjimi izzivi, ki jih prinašajo razvoj novih baterijskih tehnologij, konsolidacija svetovne proizvodnje baterij in posledično potreba po visokih vlaganjih v razvoj novih produktov in proizvodnih tehnologij. »Družba Tab zato podpira odločitve delničarjev, ki bi na dolgi rok omogočile Tabu strateško povezavo z drugimi podjetji v panogi,« je zapisal Bogomir Auprih. V podjetju so prepričani, da je Metair pristopil k nakupu z namenom, da ohrani proizvodne lokacije in razišče možnosti za njihov nadaljnji razvoj. »Bolj podrobni načrti družbe Metair bodo znani po zaključku skrbnega pregleda. Takrat bo Metair svoje načrte glede širitve in tehnološkega razvoja Taba komuniciral z vsemi deležniki,« so sporočili iz Taba.

Komentarji: