»Da bi videli kraljevi poročni par, ugasne tudi angleška vljudnost«

Ko se je kočija s pravkar poročenima Harryjem in Meghan bližala množici pred Windosrskim gradom, so ljudje postali povsem evforični.
Fotografija: Velika množica v Windsorju je videla kočijo s Harryjem in Meghan. FOTO: Mitja Felc
Odpri galerijo
Velika množica v Windsorju je videla kočijo s Harryjem in Meghan. FOTO: Mitja Felc

Iz Paddingtona, ene od londonskih postaj, j proti Windsorju in proti kraljevski poroki vozil posebni vlak vsakih 10 do 15 minut. Na vlaku so bili večinoma tujci (Italijani, Španci, Francozi). Na postaji je tudi osebje dogodku primerno »našemljeno«.

V želji, da bi videli kraljevi poročni par, je ugasnila tudi angleška pregovorna vljudnost, saj se ni bilo mogoče izogniti prerivanju ob menjavi vlaka. Uslužbenci železnice, policija in prostovoljci so pomagali in usmerjali reko ljudi. Ponekod so brezplačno delili vodo in čokoladke z napisom »royal wedding« (kraljeva poroka). Trgovci si manejo roke s prodajo zastavic, drugih rekvizitov in poročnega peciva.



Množica ljudi, ki so hoteli videti mladoporočenca je štela okoli 60 tisoč ljudi. Varnostni ukrepi so bili poostreni. Tisti, ki so prišli v Windsor so morali čez detektor kovin. Nekateri so zaradi prevelikega navala ostali za varnostno ograjo.


 
V zelo vročem vremenu, nič kaj tipičnem za London in veliki gneči se je med ljudmi stopnjevalo pričakovanje. Ko se je poročni obred v kapeli sv. Jurija končal in se je začela peti himna God Save the Queen, se je kočija z mladoporočencema začela približevati. Ljudje so bili evforični, nasmejani. Nikogar ni bilo, ki ne bi trenutek, ko se je mimo peljal Harry s svojo nevesto ovekovečil s telefonom ali fotoaparatom.



Med množico je bila tudi Brazilka, cela namazana z angleško zastavo. Kraljeva poroka je v Windsor privabila ljudi s celega sveta.

Komentarji: