Kako gojimo začimbnice v kuhinji

Če obožujete sveže nabrane začimbe, si lahko majhen nasad uredite na kuhinjskem oknu. Preberite, na kaj morate biti pozorni.
Fotografija: Zelišča redno režemo ali ščipamo vršičke poganjkov. Foto Pixel-Shot/Shutterstock
Odpri galerijo
Zelišča redno režemo ali ščipamo vršičke poganjkov. Foto Pixel-Shot/Shutterstock

Ste tudi vi med ljubitelji rastlin, ki se pozimi radi posvečajo zelenim spremljevalkam v bivalnih prostorih? Če ste povrhu še kuhar ali kuharica, ki obožuje sveže nabrane začimbe, si lahko majhen nasad uredite na kuhinjskem oknu.

Večina začimbnic, ki so trajnice ali dvoletnice, na prostem pozimi počiva, enoletnice pa z mrazom propadejo. Če želimo imeti pri roki sveže začimbe tudi čez zimo, se splača poskusiti z gojenjem v kuhinji. 

Več na www.deloindom.si

Komentarji: