Najvplivnejši voditelji so jedli lokalne dobrote

Jedilnik vrha G7 je v znamenju številnih dobrot in lokalnih vin.
Fotografija: Nekateri izmed najvplivnejših politikov, med njimi kanadski premir Justin Trudeau, predsednik Francije Emmanuel Macron, japanski premier Šinzo Abe, italijanski premier Giuseppe Conte, predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, predsednik Evropskega sveta Donald Tusk, britanska premierka Theresa May, nemškakanclerka Angela Merkel in predsednik ZDA Donald Trump so si po sestanku privoščilo večerjo, polno dobrot. FOTO: Sean Kilpatrick/AP
Odpri galerijo
Nekateri izmed najvplivnejših politikov, med njimi kanadski premir Justin Trudeau, predsednik Francije Emmanuel Macron, japanski premier Šinzo Abe, italijanski premier Giuseppe Conte, predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, predsednik Evropskega sveta Donald Tusk, britanska premierka Theresa May, nemškakanclerka Angela Merkel in predsednik ZDA Donald Trump so si po sestanku privoščilo večerjo, polno dobrot. FOTO: Sean Kilpatrick/AP

Quebec – Predstavniki skupine sedmih najrazvitejših držav sveta G7, ki se od petka mudijo na dvodnevnem vrhu v kanadski provinci Quebec, obedujejo lokalne dobrote. Med drugim njihov jedilnik sestavljajo prepeličja jajca, govedina, jastog, postrvi, lokalnih sestavin pa ne manjka niti v sladicah, poročajo kanadski mediji.

Petkovo kosilo je sestavljala arktična postrv z labradorskim čajem ter ajdova solata z rdečim jabolkom in rabarbaro. Voditelji držav so nato okusili tudi lokalno teletino, posladkali pa so se s sladico s sibirskimi borovnicami ter žafranovo kremo.



Večerjali so v restavraciji Black Bear Cottage, kjer jim je osebje med drugim postreglo račje prsi, jastogov rep in govedino. Sladico pa so sestavljali listi javora na francoskem rogljičku, sladoled iz pinjenca in maline.

Lokalnih dobrot ne bo manjkalo tudi na sklepnem kosilu, ko bodo med drugim obedovali paradižnikovo juho s sivko, solato rdeče pese, klubske sendviče, sirove kroglice s prepeličjimi jajci in tiramisu.

Udeleženci vrha G7 so ob obrokih pili in okušali tudi lokalno vino iz pokrajin Ontario, Britanska Kolumbija in Nova Škotska.

Več iz te teme:

Komentarji: