Dobro jutro: Poštar, ki zvoni stokrat

Čakam na pošto in tik pred uradno kopalno sezono sprašujem: Ste se letos že kopali v morju? Kaj čakate? Na september?

Objavljeno
29. maj 2014 21.13
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Po dolgi, topli zimi nas povsem logično čaka Zofkino kratko in hladno poletje. Prišlo bo z zamudo. Čakam. Zdolgočasen. Naveličan. Vse enako. Še oblaki. Kakšno poletje je to, če pride 13. julija! Kakšno poletje, če greš le dvakrat na plažo, če so plaže zavite v volilni molk. In je kandidatov več kot delfinov?

Poštarja od nikoder, vendar vsakih pet minut vseeno zvoni in pade pošta. Krajevna skupnost Črni Kal vabi na obletnico požiga Gabrovice, Obalne galerije gostijo dijake v ateljeju, Lionsi tečejo, da pomagajo, facebook – Boris You have 9 new notifications in 19 sporočil, Marjana pošilja anonimko, Vesna vabi na zajtrk s poslanci britanskega parlamenta, v Izoli bodo imeli zvečer Češpe na figi, ŠOUP je imel Mokro in mrzlo čisto desetko, Helena sporoča, kdaj je Robertov pogreb, Andraž, kako iskati mandatarja, ki ga ni, Jaz sem najboljši že rola, Tomo razgalja jutro nubske mamice z novorojenčkom, Eva vlaga ovadbo, Danica ima domačo pomoč za sončne opekline ...

Poštar zvoni vsak dan vsaj stokrat. In kaj naj naredim s fejsbukovimi sporočili, da Mariji cvetijo bučke? Kaj z anonimko in opeklinami pod oblaki? Naj grem z britanskimi poslanci na zajtrk? Kaj mi pomaga, če je imel ŠOUP mokro ... Če Eva vlaga ovadbo? Mar bi vložila češnje v šnops! Še boljše so češpe na figi. Naj tečem za novorojenčke nubskih mamic? Naj iščem mandatarja, ki ga ni? Tako poštar zvoni in zvoni, kartice zame pa od nikoder. Samo ena je lahko pošta z najvišjim dobitkom in odrešitvijo. Ena, ki premaga čakanje, sitno zvončkljanje, všečkanje, deževno poletje in vse zdolgočasene Zofke. Lepega dne bo prizvončkljala. In jaz bom rekel: Evo, tebe sem čakal. Tako kot poletje.