Dobro jutro: Kuhajmo z našo Tino

Tina na ameriških smučiščih in priprava musake v slovenski kuhinji. Ni lepšega!

Objavljeno
17. februar 2015 20.12
Jelka Šutej Adamič, kultura
Jelka Šutej Adamič, kultura
Televizije so že dolgo ploščate, lahko jih namestiš na stojalo, ki ga pritrdiš na steno, in ekransko ploščo obračaš po prostoru. Glede na prostorsko situacijo jo lahko obrneš tudi v kuhinjo. Noro! Tina na ameriških smučiščih in priprava musake v slovenski kuhinji. Ni lepšega!

Takoj, ko si je Tina opomogla in začela zmagovati, smo doma zamenjali vrsto čaja. Družina masovno zahteva tistega, ki ga pije Tina, ker verjame, da vesolje že ve in prerazporeja všečnost glede na priljubljenost. Verjame, da s pitjem tega čaja pomagamo Tini pri doseganju najboljših rezultatov.

Zdaj ko lahko ekran usmerim skoraj v lonec na štedilniku, bodo rezultati še boljši. Pristavim krompir, praži se mleto meso, Ilko Štuhec že prehitevajo. V mleto meso padejo peteršilj, rdeča paprika, sol, majaron, česen v prahu, na smučišču pade smučarka Katerina Pavlovna. Napeto, v pričakovanju Tine. Ekran živi, smučarska tekma vre, vmes pa samsung galaksi, bomboniera Mersi, kakovost, cena, triglav.si, prekajene zadnje krače …

Lepa, visoka prednost pred (še eno) odlično snežno kraljico, krompir pogrkuje z vodo v rahli zamudi glede na praženje mesa. Zettel pred Schiffrin. Meso je že. Še dve žlici juhe in smetana. Krompir ima velik zaostanek. Prihaja najboljša Nemka. Zdaj bo šlo zares, reče reporter. Kuharico zmrazi, preveri situacijo na štedilniku. Italijanska smučarka prihodnosti pade. Meso odstavi, krompir je kuhan. Začne z lupljenjem krompirja … Končno Tina. Korošica je sproščena, tretje mesto najprej, peto na koncu. Žalostna Tina. Musaka ni uspela. Serija vseh zlatih na svetovnem prvenstvu tudi ne.

Ne, televizija ne bo več gledala kuhinje! Tekmovanje je preveč stresno za jedi na štedilniku.