Leteči krokodil
pet, 18.03.2016, 14:30
Leteči krokodil
Neznosna lahkotnost razlag Branka Grimsa.

Ko je Matevž Krivic v zadnji Delovi Sobotni prilogi razgalil poslanca državnega zbora iz vrst Slovenske demokratske stranke Branka Grimsa, kako je na seji državnega zbora o azilnem zakonu govoril neresnične zadeve o tem, kaj dublinska uredba in azilno pravo res določata, se je normalen državljan Slovenije najmanj zgrozil nad tem, da takšen politikant predstavlja del državljanov Republike Slovenije v tako imenovanem hramu demokracije.

Ne vem, morda si Branko Grims demokracijo razlaga tako, da lahko kot izvoljenec dela volivcev svobodno govori, kar hoče, ne da bi za to odgovarjal. In tudi ne da bi o tem sploh vedel karkoli tehtnega, kar bi dejansko držalo. Iz poslanca SDS veje ena sama velika površnost in obilica negativne energije v obveznem, njemu zelo ljubem stalnem obračunavanju z drugače mislečimi, še bolj milo pa se mu stori, ko so ti tudi odkriti zastopniki drugačne politične opcije, kot ji pripada sam.

Krivic je bil natančen pri razkrivanju neznosne površnosti in lahkomiselnosti Grimsa. Na omenjeni seji da se je oglasil devetkrat ter podajal netočne podatke, razlage in kot lajna ponavljal neresnice, da bi jih ja komu vbil v glavo.

Že dolgo vemo, da Branko Grims zelo rad nastopa, rad govori, rad veliko govori, pri tem pa mu je, kot vse kaže, popolnoma vseeno, kakšno vsebino podaja. Takšno politikantsko vedenje je nedopustno, zato se sprašujem, zakaj ga nihče ne prekine, ustavi in ga temeljito povpraša o vsebini njegovega škodljivega nakladanja. Lahko se zadovoljite s preprostim odgovorom: ker so vsi drugi poslanci državnega zbora enaki.

Morda to drži, a sam bi pričakoval, da predvsem mediji bolj temeljito pristopijo k dogajanju v državnem zboru, ne pa da preprosto prenašajo povedano, pa čeprav gre za izmišljotine, laži, zavajanja, neznanje in škodovanje državi in državljanom. Če že v državnem zboru ne zmorejo osnovne samokritičnosti, kar pa je tako in tako pričakovano.

Branko Grims gre vztrajno proti preverjeni strokovnosti in znanosti. Ta teden je ustrelil še z izjavo, da je v Sloveniji droga krokodil. In da je bila v povezavi z izginulimi fanti, o katerih se toliko poroča, prisotna droga. No, policija o drogi krokodil in povezavi z izginulimi fanti ne meni povsem tako. Oglasili so se tudi strokovnjaki in pojasnili, zakaj v Sloveniji ni droge krokodil. Toda Branko Grims se je v vlogi predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb zaljubil v krokodilčka, domnevam pa, da je strastno zaljubljen tudi v lastne teze in izjave.

Ko je konec leta 2010 zaradi vožnje v alkoholiziranem stanju odstopil minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš, je Branko Grims njegovo potezo takole komentiral: »Better sniff and fly than drink and drive.«* Ta mož v slovenskem parlamentu govori od leta 2004.

--

*Bolje snifati in leteti kot piti in voziti.Leteči krokodil

Foto: Jure Eržen/Delo

Prijavi sovražni govor