Okusna tradicija: Soustvarjamo nove zgodbe

Zgodbe, ki se začnejo s sodelovanjem, povezovanjem in navdušenjem, trajajo! Naj jih bo čim več, rad jih soustvarjam.

Objavljeno
24. avgust 2016 21.12
Uroš Štefelin
Uroš Štefelin

Prvega junija smo praznovali tretjo obletnico odprtja Vile Podvin. Vesel sem, da je podjetje dobro organizirano, da se sodelavci prijetno počutijo in razvijajo, da so gostje zadovoljni, da smo z izobraževanjem pomagali veliko gostincem, da smo dobro povezani s partnerji v lokalnem okolju in širše, da sem tudi jaz miren.

Po treh letih garanja nam je uspelo, da na osnovi stalnih izboljšav, razmišljanja »kako, zakaj, kdaj« ekipa deluje res usklajeno.

»No, zdaj je čas, da se umirim, zaupam sodelavcem, se bolj posvetim družini, jahanju ...,« sem si prigovarjal. Pa ni šlo. V bistvu mi je bilo že kar malo dolgčas.

In je prišla mimo ekipa Srestavracij in nam ponudila sodelovanje. V družbi različnih lokalov (t.i. food courta) na skupni lokaciji, v bližini večjih podjetij in prizorišč dogodkov, želijo ponuditi tudi hitre, zdrave, uravnotežene, tradicionalne, lokalne zajtrke, poslovna kosila, hitra kosila, kosila za s seboj, večerje in prigrizke.

In so nas našli, saj smo prepoznavni po oživljanju tradicije, sledenju letnim časom, raziskovanju lokalnih sestavin. Svoje znanje zelo radi širimo, pa tudi koncept »food courta«, kjer bo na enem mestu več različnih gostinskih lokalov s skupnim prostorom za obedovanje, mi je bil všeč. V naši food court družini bodo tudi odlične sladice, jedi z žara in nešteti okusi kave. Vsak bo našel nekaj zase. Kar naprej se bo nekaj dogajalo, od kuharskih delavnic, glasbenih večerov do predstavitev kav in tematskih popoldnevov.

Ugotovili smo, da skupaj lahko ustvarimo res lepo zgodbo povezovanja, vzajemnega učenja, nadgrajevanja ponudbe in njenega skupnega kreiranja. Zato smo se dogovorili in začeli z delom.

Lokal smo poimenovali Bištro, ker bo naša ponudba utemeljena na slovenski tradiciji, sestavine bodo lokalne (od tod š namesto s-ja v imenu), jedi bodo enostavne, dostopne in gostje bodo lahko pojedli »na hitro» in vzeli hrano tudi za domov.

Verjamem, da lahko pripravimo odličen obrok tudi za »na hitro«. Naši gostje bodo, med drugimi, tudi zaposleni v bližnjih podjetjih in naše kosilo bo morda zanje edini res zdrav in hranilen obrok v dnevu. Tako bomo pripomogli k njihovemu boljšemu počutju in zdravju in ne nazadnje tudi k učinkovitosti na delovnem mestu.

Res bi rad dokazal, da če nekaj pojemo na hitro, to ni nujno nezdravo. Je pa zelo pomembno, da res jemo prave stvari ob pravem času. Zajtrk je res najpomembnejši obrok v dnevu in smo mu posvetili posebno pozornost. Zelo bom vesel, če bodo gostje pri nas začeli dan z zajtrkom.

Privabili smo zanesljive in motivirane sodelavce, skupaj oblikovali ponudbo, dorekli normative, cene, organizacijo dela, se dobro spoznali. Ekipa je pripravljena in čaka na odprtje.

Prepričan sem, da zgodbe, ki se začnejo s sodelovanjem, povezovanjem, vzajemno pomočjo, upoštevanjem različnih idej in navdušenjem, trajajo! Naj jih bo čim več, rad jih soustvarjam.

**

Uroš Štefelin je vrhunski kuharski mojster in solastnik restavracije Vila Podvin, ki navdih za svoje kulinarične stvaritve črpa iz lokalnih sestavin in tradicije.

V vlogi avtorjev naših kulinaričnih blogov, s katerimi vam postrežemo vsak četrtek ob 15. uri, mu družbo delajo še:

- Klemen Rojnik, jedec, triatlonec in farmacevt

- Teja Kuk, socialna delavka, prostovoljka in vodja projekta Skuhna

- Alja Dimic, prehranska terapevtka, Center Holistic

- Gorazd Potočnik, slaščičarski mojster, Sladkozvočje

- Marko Jamnik, fotograf, pisec pivovarskega bloga in tudi čisto pravi pivovar.

Po dosjeju kulinaričnih blogov lahko brskate TUKAJ.