Odgovor na opoldansko vprašanje
sre, 16.05.2012, 18:00
Odgovor na opoldansko vprašanje
Spraševali smo vas, če lahko Dalajlama z miroljubnim pristopom doseže neodvisnost Tibeta.

Tibetanski duhovni vodja, Dalajlama je imel danes v Mariboru javno predavanje. Zanimalo nas je vaše mnenje, če Dalajlama lahko uspe na miroljuben način prepričati Kitajce, da vrnejo Tibetu avtonomijo?

Zbrali smo nekaj odgovorov:

Andrej Lavrenčič: »Nikakor ne. Tibet ima preveč rudnih bogastev in preveč pomembno strateško lego, da bi ga Kitajska lahko mirno izpustila iz svojih rok.«

Zavarovalnica Maribor: »Lahko upamo, da mu uspe.«

Leon iz Posočja: »Glede na to, da ves čas potuje po svetu in širi svoje sporočilo o miru in nenasilju, upam da verskemu voditelju Tibetancev to uspe.«

 

 

 Odgovor na opoldansko vprašanje

Foto: Tadej Regent/Delo

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se