Opoldansko vprašanje
pet, 04.05.2012, 12:00
Opoldansko vprašanje
Italijanska vlada prek spleta sprašuje državljane kako varčevati, zanima nas kaj bi slovenski svetovali vi?

Italijanska politika preko spletne strani išče nasvete, kako privarčevati. Monti omenjeno potezo opisuje kot ponujeno roko, da država skupaj s svojimi državljani poišče pot iz gospodarsko-finančnih težav.

S tem naj bi po njenem skušali zajeziti mnoge predsodke, ki so se tekom mnogih desetletij že močno usidrali v zavest tamkajšnje javnosti, in sicer, da rimsko politično elito povečini tvorijo podkupljivi licemerni posamezniki, ki jih kaj drugega razen skrbi za blaginjo njihove usode pravzaprav ne zanima.

Ideja je očitno že zaživela, saj je omenjeno spletno stran od začetka njenega delovanja (ponedeljek) obiskalo že več tisoč ljudskih reformatorjev.

Zanima nas, kakšen bi bil vaš varčevalni predlog za slovensko vlado?

Bi se odzvali na podobno pobudo slovenske vlade s svojim predlogom?

Pišite nam na tuditi@delo.si ali svoje mnenje delite z nami na Delovem Facebook profilu in Twitterju. Vaše komentarje bomo objavili v prispevku ob 18. uri.Opoldansko vprašanje

Foto: Igor Zaplatil

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se