Brodet s škarpeno: Laboratorij tajnega orožja

Težave s fekalnim onesnaženjem bi rešil odlok o prepovedi vsesplošnega sra... po občini.
Objavljeno
12. avgust 2017 17.15
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Pred nekaj tedni smo iz Brodetove agenture cestarjem predlagali, da bi morali pospešiti svoja cestarska dela in ceste še bolj zapreti ne samo junija, ko se začenjajo dopusti, ampak raje kar sredi avgusta, ko je kaos že brez del popoln. Cestarji ne bi bili to, kar so, če ne bi upoštevali nasveta. »To pomeni, da je vrag odnesel šalo,« pojasnjuje tiskovni predstavnik Škarpene z Brodetom. Škarpena ne more verjeti. Je pa sprejela kritike, da nima pojma o tem, kdaj je turistov preveč. Dokler se na plažah ležeča trupla lahko samodejno obračajo in ni potrebnega enotnega ukaza za obrat, ni govora o gneči. Razprava naj se začne, ko bodo uvedli plažnega dirigenta, ki bo usmerjal smer sončenja.

Vsestranski slovenski inovatorji pa še niso izumili učinkovitejšega preprečevanja fekalnega onesnaževanja Piranskega zaliva. Problem bi najhitreje in najceneje rešili, če bi občinski svet sprejel odlok o strogi prepovedi vsesplošnega sra... po občinskem teritoriju. Prebivalci in turisti bi se v takšni kaka-diktaturi resda morali znajti in se dogovoriti z Izolani, Koprčani in v skrajni sili tudi Bujčani, da bi mimo mejnih formalnosti v primeru sile lahko brez zadrževanja prečkali mejo. Seveda bi jim sanitarne usluge Izolani in ostali zaračunali, kar je tudi prav. Saj ta storitev nikjer v civiliziranem svetu ni zastonj.

Piranski župan in vsi njegovi namestniki so spet poniknili. Vročinski dopust gor ali dol, župan si z bakterijami že ne bo mazal rok. Na fekalije pa se raje ne spozna. Če ni kislih kumaric, pridejo tudi bakterije prav, domneva prvi kandidat za župana v senci in prvi mož komunale Alen Radojkovič. Prepričan je, da je smrad, ki spremlja kanalizacijski sistem, obvezen sestavni del vrhunske tehnološko ekološke rešitve odplak v Piranu. V občini zato ni treba imeti natančnih kart poteka kanalizacijskih jaškov. Vsak povprečno razvit vohalni organ vam natančno razkrije traso podzemnih kanalov. Tako mora biti, pravi vodstvo Okolja, sicer lahko plini raznesejo podzemlje.

Tako mora biti samo v piranski občini. Vprašajte se, če tudi po drugih mestih po svetu tako smrdi iz podzemlja. Po logiki piranskih drekologov deset milijonov Newyorčanov očitno ne kaka več. Mesto morda ni rešeno smoga, ampak če bi v takih metropolah uvedli piranski sistem, bi že zdavnaj izdihnilo pol prebivalstva. Od neznosnega smradu. Nekaj tajnih služb (tudi Brodetova) zato že zbira podatke, ali ne gre le za prikrit laboratorij smrtonosnega orožja. Menda so se za to orožje v Piranu že zanimali Korejci. John-Gunovi, seveda.

Veste, kako bodo po 40 letih smradnih muk v Okolju skušali rešiti Hotel Bernardin? S parfumi. S kontradišavami že rešujejo okolico Metropola. Kdaj bodo parfumi rešili piranski pomol, Fieso, Pacug, Strunjan in druge oblegane mestne predele, bodo Brodetovi špiclji sporočili takoj, ko bo vesoljska orožarska tehnologija za predelavo črnih vod dobila potrditev ameriške agencije za hrano in zdravila.