Celjski tlačani in knezi: Preventiva
pet, 19.02.2016, 18:00
Celjski tlačani in knezi: Preventiva
Je Bojan Šrot šel, ker ni imel vpliva na Marka Zidanška, ali je šel, ker ga res ni imel?
Velenje spet po levi in desni prehiteva Celje. Včeraj so imeli v Velenju že 15 avtomatskih defibrilatorjev, v Celju samo 13. Ne bi zdaj o tem, koliko je stal prestižen občinski avtomobil in koliko defibrilatorjev bi zanj dobili, da bi si z njimi pomagali med spremljanjem zasedanje knežjega sveta na Televiziji Celje, če bi ob megli iz ust celjskih prvakov kakšnemu tlačanu zatrepetalo srce. Ne nazadnje smo iz ust prvega celjskega kneza v torek slišali, da se bodo lahko z avtom vozili vsi. V bifeju že sestavljamo čakalno listo, saj je zanimanje tlačanov za poskusno vožnjo veliko ...

Tudi ne bomo problematizirali skorajšnje druge pridobitve proračuna knežje občine na štirih kolesih, namreč traktorja. Traktor absolutno potrebujejo! Kako pa naj občinski režijski obrat drugače ureja javne površine v mestu? Saj vsi vemo, da je Vrtnarstvo Celje v solastništvu občine pred leti zlezlo v finančne težave in potem v stečaj zato, ker mu je knežja občina vzela pol vrtnarskih naročil in jih dala Ekosu Dramlje. Danes je prepozno kazati na krivce propada mestne vrtnarije, glavno je, da občinski režijski obrat dobi traktor.

Bliža se pomlad, glejmo naprej, ne na lansko solato. Zato tudi ne bomo omenjali laškega kneza, ki je za zasluge za propad vrtnarije v Laškem dobil župansko mesto. Pa mu zato ni bilo treba izstopiti iz ljudske stranke, ki se bori za kmeta in proti migrantom.

Če pa smo že pri tem, smo dolžni osvetliti še razloge za izstop celjskega kneza iz ljudske stranke. Po naših priprošnjah za razlago se nas je v torek usmilil in je razložil, zakaj je izstopil. Če parafraziramo besednjak z vrha stranke, je bil njegov izstop njegova osebna odločitev. Torej mu tega ni nihče naročil, kljub temu pa ni menjal prepričanja. Sklepamo torej, pač po prioritetah ljudske stranke, da bo Celje ostalo kmetija z demografskim primanjkljajem. Že zato, ker k nam ne bo priseljevanja mladih izobraženih kadrov iz severne Afrike.

Poleg tega je še navrgel, da je imel dovolj namigovanj, da prek predsednika ljudske stranke dejansko on vodi stranko. No, predsednik ljudske stranke nam je že prej razlagal, da je po njegovem prvi celjski knez iz stranke izstopil, ker je imel občutek, da ne more vplivati na politiko stranke. Kakorkoli, naj tole razčistita sama. Namreč, ali je Bojan Šrot šel, ker ni imel vpliva na Marka Zidanška, ali je šel, ker ga res ni imel?

Tudi o tem, da županova koalicija, ki je sicer ni, saj nimajo nič podpisanega in potemtakem tudi kakšnega programa nima, sicer ostaja zvesta sama sebi, smo se ta teden naposlušali. Po našem skromnem mnenju gre pri celjskih kadrovskih vprašanjih ljudske stranke zgolj za srčne težave. Dokler se torej ne najdejo prave in naravne ljubezni ter nadomestijo sedanje romance iz koristoljubja, naj prosim prodajo avto in nam kupijo defibrilatorje. Sicer bodo infarkti pobrali preveč tlačanov.


Celjski tlačani in knezi: Preventiva

Na parkiriščih in v občinskih garažah okoli Knežjega dvora v Celju je vse več avtomobilov in traktorjev. Foto: Brane Piano

Prijavi sovražni govor