Zgodbe z vzhoda: Kriza srednjih let
tor, 14.11.2017, 10:00
Zgodbe z vzhoda: Kriza srednjih let
Sredi nemirnega globalnega dogajanja Asean in Evropska unija iščeta svojo identiteto.

Ko so voditelji držav članic združenja Asean (Združenja držav jugovzhodne Azije) leta 2007, natanko na 40. rojstni dan te organizacije, sprejeli njen novi statut, so v njem kot skupni cilj opredelili vzpostavitev »takšne skupnosti, kakršna je Evropska unija«. V ponedeljek so se vodje držav Aseana zbrali v Manili pod žarometi, ki so razsvetljevali jubilejno 50. obletnico obstoja organizacije. Eden od navzočih partnerjev za dialog se je zdel še posebno pomemben. To je bil Donald Tusk.

Predsednik evropskega sveta se bo udeležil dveh srečanj voditeljev, ki ju bodo priredili v ponedeljek in torek: tistega med Aseanom in EU ter tistega, ki združuje vzhodno Azijo (konkretno 16 držav vzhodne, jugovzhodne in južne Azije ter ZDA in Rusijo).


Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela, d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor