Tudi Cavendish je človek
sob, 28.07.2012, 12:00
Tudi Cavendish je človek
Borut Božič je v zadnjem tednu Toura pokazal, da je njegova forma v vzponu in da bo na vrhuncu morda prav na veliki olimpijski dan.

Če bi še dirkal in bi bil vrhunsko pripravljen, bi mi olimpijska proga v Londonu ustrezala. Vzpon na Box Hill je dovolj zahteven, da bodo v prednosti kompletni kolesarji. Cesta je ozka in razgibana, tako da je pred nami gotovo zanimiva dirka. Kako bi se je sam lotil na kolesu? Pri tem ni zapletene filozofije; pazil bi na tekmece, ki so mi po kolesarskih značilnostih najbolj podobni in v tem trenutku najbolje pripravljeni, ter odgovarjal na njihove poteze. V mojih časih bi bila to Paolo Bettini in Alejandro Valverde. Zdaj bodo to Philippe Gilbert, Fabian Cancellara in Peter Sagan. Ko bo kateri od te trojice napadel, bo treba biti zraven.

V zadnjih dveh ali treh krogih bodo specialisti za enodnevne dirke gotovo poskušali vse, kar je v njihovi moči, da skupino razbijejo in za seboj pustijo Marka Cavendisha, ki ima tako kot vsak drug človek omejitve. Domači adut je zaradi svojih telesnih predispozicij nepremagljiv v šprintu, a ni »grajen« za to, da bi ob ostrem ritmu v ospredju zdržal devet vzponov na Box Hill. Čeprav izjemno močnih Britancev in njihovega kapetana nikoli ne gre odpisati vnaprej, predvidevam, da o zmagovalcu ne bo odločal šprint glavnine.

A v našem taboru je treba biti pripravljen na vse možnosti. Borut Božič je v zadnjem tednu Toura pokazal, da je njegova forma v vzponu in da bo na vrhuncu morda prav na veliki olimpijski dan. Najbolje bi bilo, da bi se najboljši slovenski šprinter držal Cavendisha, seveda, če bo ta »preživel« napade. Upam, da bo imel dovolj močne noge tudi Bole, za katerega bi bil idealni razplet šprint 20 do 30 mojstrov za klasične preizkušnje. Svoj delež bo tu bržčas prispeval tudi Brajkovič, četudi ne gre pričakovati, da bo dosegel vrhunski rezultat, saj Box Hill ne bo dovolj selektiven, da bi se za kolajne udarili gorski specialisti. Ob vsem tem pa verjamem in upam, da bo moje 5. mesto iz Aten »padlo«. Najboljše uvrstitve obstajajo za to, da jih nasledniki izboljšajo. Danes bomo v olimpijski vasi nazdravili …

 

* Andrej Hauptman, nekdanji slovenski kolesarTudi Cavendish je človek

Grega Bole, Jani Brajkovič in Borut Božič (z leve) Foto: Tomi Lombar/Delo

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
1 komentar
kontraš

Kako si se zmotil!

28. julij 2012, ob 21:20:42
1 komentar
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej