Zasavska hvalnica norosti: Artikli za doma jih 'met

Tocki je na Alpe Adrii prvi izvozni turistični trbovski artikel.
Objavljeno
28. januar 2016 20.29
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Kolegica Zorana Baković piše, da se mora Kitajska braniti pred slabim vedenjem, ki ga širijo turisti, domačini pa ga posnemajo v kar najslabših možnih odtenkih. Turizem je zato kitajska oblast razglasila za najslabši uvozni izdelek in sestavila črni seznam osebkov grdega obnašanja. Prvi na njem je tip, ki se je dal v objektiv ovekovečiti tako, da se je usedel na glavo vojaku Rdeče armade. No, na kip vojaka. Njegovo ime so oblasti poslale turističnim agencijam, da mu ja ne bi prodale še kakšnega potovalnega paketa.

Sicer pa o črnih seznamih nezaželenih potnikov razmišljajo tudi v Evropi. Ugotovili so, da se pod določenimi pogoji tudi bela rasa rada sprevrže v kar najslabši izvozni artikel.

Slišim, da je gospa Mici Juraja iz trboveljskega turističnega društva tudi našla en tak - artikel. Ki ga bo treba dati na seznam. Ampak ne nezaželenih! Gospa Mici je omenjeni artikel peljala na sejem Alpe Adria v Ljubljano, na zasavski štant in ga tam te dni na ogled postavlja svetu. Naj trboveljski turistični izvozni izdelek se imenuje - Tocki. Podprvak resničnostnega šova Kmetija.

Sem slišala, da se gospa Mici, ki je bila svoj čas prva dama lokalne LDS in je v bistvu v svet politike pripeljala sedanjo županjo Jasno Gabrič, da se torej gospa Mici zadnje čase ne gleda več lepo z bivšo mlado kolegico, ki je tačas županja postala in pozabila na lepe stare čase, ko jo je gospa Mici tudi kot en tak perspektivni artikel peljala čez savski most v Tet, da tudi v tej, eni najbolj darežljivih firm spoznajo nadebudno politično kolegico.

Ampak zdaj je gospa Mici, kot rečeno, jezna nanjo. Ali pa je obratno. Ne vemo. Skratka, gospe Mici priporočamo, da Tockija ne razkazuje preveč naokrog. Naj ga čim prej spet lepo v Trbovljah parkira, ker je eden redkih, o katerih imata z županjo enako navdušujoče mnenje. Če Tocki deluje povezovalno, ga je treba dati na seznam moških, iz katerih Trbovke, ki so na oblasti, ne bodo delale izvoznih artiklov, ampak jih bodo imele lepo spravljene doma. Sicer ne bo miru v trbovski bajti.

Kajti! Naših oblastnic dokazano ne navdušujejo vsi moški enako. Katero pa, če smo iskrene? Ko je županja prejšnji teden izvedela, da je nadzornico Rudnika Ervino Jarc, tudi našo rojakinjo, v tekmi za novega prvega moža RTH najbolj navdušil Jani Žlak, je petek razglasila za žalosten dan. A gospod ni kar eden. V času, ko sta jo gospa Mici in Jasna iz zgornjega odstavka mahali čez savski most, je bil poddirektor Teta.

Kar nekaj jih poznam, ki so ves petek ugibali, zakaj županja (skoraj) toči solze. Eni so rekli, da je kriv sodni postopek, v katerem občini menda ne kaže dobro. Drugi so rekli, da je krivo uhajanje informacij iz občinskega kabineta. Tretji pa, da je Janijeva zmaga njen poraz. Kaj ne bo! Najbrž je ugotovila, da mu je naredila življenjsko uslugo, ko ga je lani ob pomoči svoje ženske kvote v kviazu Irine Pintar zminirala kot kandidata za šefa Zdravstvenega doma (ZDT). Zdaj je Irina na Rudniku dobila novega šefa: Žlaka, žalostnega kandidata z razpisa ZDT, ki pa menda zna odpuščati ...