Zasavska hvalnica norosti: Vsi celi in zdravi

Imela je lepo priložnost, slab prvi vtis popraviti z dobrim - zadnjim odtisom.

 

Objavljeno
17. avgust 2017 21.25
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Mlada zagorska noč in zagorsko visoko poletje sta mimo. Vsi so preživeli. Jelena Rozga in Tony Cetinski sta se cela in zdrava vrnila v lepo njuno, prvi okoljevarstvenik Slovenije Uroš Macerl bo na račun Eko kroga položil okrog 85.000 evrov in - ostal cel. Ga pa nekateri sprašujejo po zdravi pameti ... In psihično nenačet se je v dvorano po slavnostnem govoru na osrednji prireditvi ob prazniku svoje občine vrnil tudi prvi Zagorjan Matjaž Švagan. Zakaj se ne bi?

Ker se je prišlo skupaj z njim veselit samo nekaj županskih kolegov in nobena kolegica, so mnogi pričakovali, da se bo na sedež vrnil strt. Celo dinozavri so se nekaj dni prej zgolj in samo v čast zagorskemu prazniku za eno popoldne vrnili iz prazgodovine na sprehod po zagorski dolini, predstavnice najbližjih sosedov, trboveljske prve gospodične Gabrič, pa od nikoder, da se na lastne oči prepriča o dobri občinski, županski in človekoljubni praksi, vredni posnemanja. Te dni je imela visoka predstavnica Trboveljčanov priložnost, da popravi slab vtis. Priče vedo povedati, da se je zgodilo na vrtu najbolj priljubljenega trboveljskega lokala. Prvi Zagorjan je tam sedel v dobri družbi, kar pride na vrt prva gospodična Trbovelj ... Žal se je moral Švagan v najlepše mesto tudi tokrat vrniti brez pozdrava županske kolegice. Škoda, pa tako lepo priložnost je imela, da slab prvi vtis popravi z dobrim - zadnjim odtisom.

Ko smo pri lokalni oblasti. Narod že na polno ugiba, kaj bodo Švagan, Gabričeva in prvi Hrastničan Miran Jerič počeli v prihodnjih mesecih. Kdo od njih bo šel in spet kandidiral? Še zlasti pa, za katero funkcijo. Izbor je prav jagoden oziroma kot od lanske nočne dogodivščine prve gospodične vsem sladkim zadevam pravijo v Trbovljah, borovničen. Z eno besedo: gre za trojni dolce izbor. Izbirajo lahko med poslanskimi klopmi, državnosvetniškim sijem in županskim tronom.

Slišim, da se Miran Jerič tokrat čisto zares odpravlja v pokoj - čeprav s težkim srcem, ker v vsem Hrastniku ne najde županskega naslednika. Precej težav z vprašanjem, s kom se bo pomerila v županski bitki, ima tudi Gabričeva, ki potencialne nasprotnike testira še med malico. Pravijo, da je bil te sreče Mitja Rozina, svetnik SLS in nekdanji županski kandidat, in da je bila prva gospodična tisti dan zanj kot mala mal'ca za profesionalca. Osebno jo je sicer doživel bolj kot koščico v goltancu, a če vprašate mene, so bili tisti dan Trbovcem uroki naklonjeni. V nasprotju s Švaganom je Naša Rozini dala vedeti, da ga je prepoznala in obenem neuradno napovedala župansko kandidaturo.

Upajmo le, da ji bo občinsko upravo uspelo še v tem mandatu naučiti, kako iz adreme izbrisati imena svetnikov prejšnjega mandata, da, nepoklicani, ne bodo imeli vpogleda v teme, ki jih ne zadevajo. Če že ne podrejeni - naslednik bo prvi gospodični hvaležen.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.