Zasavska hvalnica norosti: Prva, zadnja, ta deseta

Mizogini se bojijo, da na trbovleljsko občino prihaja  še ena - ona.

Objavljeno
25. avgust 2017 02.30
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Trboveljski proračunski porabniki so iz sebe, tistih nekaj mizoginov, ki so se tod namnožili, pa na nogah. Prvi se bojijo, da bodo brez denarja, drugi pa, da bodo trbovski dolini zavladale - ženske. Kajti tudi na čelu občine je - ženska.

Prvo gospodično Trbovelj Gabrič, torej, je namreč doletela zla usoda: zapustiti se jo je odločil še zadnji financar občine Kristjan Dolinšek in njen prvi zakladnik. Njegova dodana vrednost je bila, da je smel biti edini moški v vrhu katerega od občinskih oddelkov in obenem edini moški med deveterico, ki ji je županja izdala pooblastilo za odločanje o upravnih stvareh in drugih pomembnih dejanjih. Glede na socialo, ki se je zarezala v trboveljski proračun, je gospod Dolinšek uspešno krmaril med čermi. Finančnimi, da ne bo pomote.

V Trbovljah zato vlada velik strah, da bo prva gospodična tudi njegov manko nadomestila v svoji znani maniri: z neizkušenim pripravnikom. Ali pa, kot se bojijo mizogini: s še eno njo. To bi namreč pomenilo, da bi se Urški, Maji, Jani, Vesni, Andreji, Poloni, Mateji in Katarini, torej pooblaščenkam prve gospodične, pridružila še deseta - ženska.

Sicer pa je s trboveljskega Mestnega trga pricurljalo, da bo, če ji bo sreča mila, odšla tudi višja svetovalka Mateja Camplin Tahirovič. Menda si želi prevzeti območni Rdeči križ (RK), od katerega se poslavlja Helena Kastelic. A Tahirovičeva ima močno konkurenco, saj naj bi si na vrh območne humanitarne organizacije želelo še sedemnajst kandidatov oziroma četverica, ki predstavlja ožji izbor. Najhujša konkurentka naj bi ji bila hči nekoč prvega moža zdravstvene blagajne Sama Fakina.

Sicer pa naj bi prihodnost RK v obubožanih Trbovljah skrbela tudi prvo gospodično, ki se je o tem želela pogovoriti s prvo damo slovenskega RK ... A je pogovor, slišimo, propadel, ker si je Gabričeva izbrala malce neroden čas - ravno sredi izbiranja nove sekretarke. Prihodnost RK je kar najtesneje povezana s prihodnjo novo močjo in željo po pogovoru o prihodnosti organizacije bi lahko kdo razumel tudi kot željo po vplivu na izbor prave kandidatke ...

Trboveljski dvor pa te dni pretresa še ena epizoda, nastala kot posledica racionalizacije občinske uprave v tem mandatu. Ker je občinsko čistilno osebje menda tako dobro »pucalo« občino, da jo je skoraj »znucalo«, ga je prva gospodična odslovila. Zdaj občina išče servis, ki bo do novembra 2019 počistil občinsko ladjo - in to ne kar z navadnimi »žajfami« in neekopastami. Kandidirajo lahko le tisti, ki obvladajo do okolja in občinskih uradnikov prijazne postopke čiščenja in ki so sposobni dobaviti dvoslojni toaletni papir v rolah na osnovi stoodstotno predelanih papirnih vlaken.

Najbrž zato, da ne bo vnetih občinskih zadnjic. Razpis je izšel ravno pravi čas, ko so selfije začeli spodrivati - belfiji, nekakšni selfiji zadnjih plati ...