Čakanje brez konca
tor, 13.02.2018, 06:00
Čakanje brez konca
V Uniji že nekaj mesecev pred septembrskimi volitvami in celo obdobje po njih ni bila sprejeta nobena večja odločitev.

Povedno je že, da je prvo poglavje v koalicijski pogodbi nemških strank velike koalicije namenjeno EU. Pod sloganom Nov začetek za Evropo so na petih ali šestih straneh (od skupno 179) opisali, kaj vse bi moralo biti narejeno v Evropi. Kontekst, ki bi ga morali imeti pred očmi: »Globalna razmerja sil so se v zadnjih letih temeljito spremenila – politično, gospodarsko in vojaško. Z novim postavljanjem poudarkov v ZDA, krepitvijo Kitajske in politiko Rusije postaja jasno: Evropa mora svojo usodo bolj kot doslej vzeti v svoje roke.«

V Uniji že nekaj mesecev pred septembrskimi volitvami in celo obdobje po njih ni bila sprejeta nobena večja odločitev, saj se je čakalo na razplet v Berlinu. V Bruslju je bil skrbno pretehtan vsak stavek iz evropskega dela koalicijske pogodbe. »Pripravljeni smo na višje prispevke Nemčije v proračun EU,« je ena od politično najbolj sporočilnih zadev, čeprav po brexitu že tako ni druge poti, kot da razvežejo mošnjo. Po drugi strani se nova velika koalicija postavlja po robu bruseljskim razmislekom o črtanju denarja za kohezijske projekte v bolj bogatih, tudi nemških regijah.


Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela, d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor